2009. július 18., szombat

Hogyan váljunk hernyóból szépséges pillangóvá?

A kérdés körülbelül azóta foglalkoztat, hogy rájöttem ha ennyire túlsúlyos maradok (a túlsúly tetemes, jóval 100 felett), nem látom majd a gyermekeim esküvőjét sem, arról már nem is beszélve, hogy egyáltalán a gyermekáldás is kétségessé válhat.

Ahogy annyian már, én is próbáltam már ezerféle dolgot hogy lefogyjak, és a legsikeresebb mindig akkor voltam, amikor mozgással kombináltam a különböző módszereket.

Úgy döntöttem, egy bloggal segítem magam, jó dolog megosztani a gondolatokat, tapasztalatokat, és jó, ha visszaolvasva azt látom, vannak eredményeim. :)

Most valahogy minden másképp kezdődött. Kezdett idegesíteni, hogy nehezebben jutok el bárhová, hogy fáraszt a gyaloglás, hogy az állóképességem egyenlő a nullával. Először arra gondoltam, nem is érdekel a fogyás, csak egy kicsit szerezzem vissza a fittségem (duci és fitt egyszerre? szerintem lehetséges :) ).

Le fogom írni, hogy mikor milyen tornát, mozgást végeztem, és étrendváltozásban milyen eredményeket értem el.

Eddigi eredmények: jópár napja tornázom mindennap, végre a lépcsőzőgépen görcsölés nélkül 500 lépést meg tudok tenni (közepesnél kicsit erősebb fokozaton, legalábbis nekem). Találtam egy Teresa Tapp nevű hölgyet (kedves barátaim segítettek megtalálni), az ő tornáját mindennap végzem, mindössze 15 perc, de én, aki sosem voltam izzadós folyton vizesen veszem le a pólóm.

Étkezésben gondoltam, nem változtatok, de az élet másképp döntött. Minden reggel eszem valami szénhidrátot, mondjuk péksütit, persze maximum csak egyet, aztán délben ebédelek rendesen, de utána már csak gyümölcs, és nem is kívánok többet. Kiegészítésként egy zöld mixet szoktam inni, más napokon lúgosító teát, megint máskor árpa formulábül készített löttyöt. Természetesen be-becsúszik egy kis csoki, vagy más édesség, de egy percig sincs lelkiismeret-furdalásom, mert tudom, lemozgom. Ezek csak az eddigi tapasztalatok, természetesen minden változni fog, csakis egészséges irányba. :)

Életemben először érzem, hogy a fejemben is megváltozott valami. először történik olyan, hogy ha bűnbe próbálnak csábítani, akkor megkérdezem magamtól: ezért tornáztam? megéri egy kis édességért "bűnözni"? Mindjárt könnyebb nemet mondani. :)

8 megjegyzés:

  1. Kívánom,hogy sikerüljön!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, mindent megteszek az érdekében. :)

    VálaszTörlés
  3. drukkolok én is nagyon! Hajrá hajrá!!! tuti menni fog!

    VálaszTörlés
  4. Igen, én is így gondolom. :) Köszi Ziz! :)

    VálaszTörlés
  5. Ne a fogyásra gondolj,mert az csak a mostani állapotodat erősíti. Lásd magad karcsúnak,és szépnek. A gondolat előbb-utóbb testet ölt. Nemrég írtam erről az egyik oldalamra.Majd küldöm a linkjét,mert ide nem tudom feltenni.
    Pusz:shr

    VálaszTörlés
  6. Szia Shr!

    Igazán nem gondolok se fogyásra, se másra. Ez az egész váltás csakúgy jött, mintha tényleg odabenn dőlt volna el minden. :)
    Eddig bármikor ha arra gondoltam, hogy karcsú és szép vagyok, sosem jött be, ha a fogyásra koncentráltam, szintén nem jött be.
    Most csak úgy hagyom, hogy történjenek a dolgok, nem aggódok, nem görcsölök, minden megy a maga útján, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. :)

    VálaszTörlés
  7. Tetszik a hozzáállásod :-) Sok sikert!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm. :) Rajta vagyok. :)

    VálaszTörlés

 

Free Blog Counter