2009. december 2., szerda

Fontos lépés


Az elmúlt egy hetet, talán picit többet arra fordítottam, hogy tudatosan megváltoztassam a gondolkodásomat, a testemet illetően. Ahogy oly sok túlsúlyos ember, én is évek óta küzdöttem azzal, hogy utálom a testem, a tükörbe sem vagyok hajlandó nézni, mert amit ott látok....

Nos, sok meditálással, gondolkodással, pro és kontra mérlegeléssel és még több szeretettel eljutottam oda, hogy szívesen tükörbe nézek. Megértettem, hogy csakis én felelek azért, hogy most így nézek ki, és egyes-egyedül én változtathatok ezen. Eljutottam ahhoz a fordulóponthoz az életemben, amikor eldönthetem, akarok-e duciként élni tovább, vagy mindent megteszek azért, hogy megnyerjem a saját csatámat. Ez utóbbi mellett döntöttem.

A jelenlegi helyzet az, hogy elfogadtam magam, a testem, olyannak amilyen most, de még nagyobb szeretettel fogok afelé az ember felé, afelé a test felé fordulni, aki 40 kg-al vékonyabban leszek.

Úgy látom, rend a lelke mindennek, szépen pontosan mindent elterveztem, és minden lehetőt megteszek, hogy be is tartsam. Mivel a bőröm nagyon féltem, ezért csak és kizárólag a lassú fogyás mellett dönthetek (szerencsére így a koplalást kilőhetem), és mivel tudom bőröm feszességén a mozgással is segíthetek, így csak a megjelölt úton kell továbbhaladnom. :)

A célom elérésének nincs konkrét határideje, úgy gondolom, picit több, mint fél év mindenképpen szükséges. Egy konkrét határideje van: az pedig nem más, mint a babavállalás előtt. Úgy gondolom, felelőtlenség lenne ekkora túlsúly mellett babát vállalni, veszélyes lenne mindkettőnkre.

Úgy érzem, amióta így el tudom fogadni magam, már könnyebben megy, hogy este ne egyek, vagy csak keveset egyek. Már tudom azt is, ha este mégis rámjön a falás, és nem tudok ellenállni neki, akkor majd másnap ledolgozom, vagy másnap kevesebbet eszem. :)

Örömmel tölt el az érzés, hogy úgy látom, jó úton haladok, lassacskán kg-ok, és cm-ek is eltünedeznek, és a végén ott fog állni egy csodaszép fiatal nő. :)

Legyen szép napotok!

17 megjegyzés:

  1. Ez szuper! Le a kalappal! Teljesen igazad van, és nagyon szorítok, hogy sikerüljön is! És miért ne sikerülne! Egyébként az igazi fogyás az a lassú fogyás, mert nem szenvedsz, észre sem veszed...csak a hattyút a végén! :-)

    VálaszTörlés
  2. tarthatnék veled ezen az uton?
    egymast segitve, buzditva, megosztva a "trukkoket", a tornakat ... sz etrendet.
    benne vagy?

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsi: köszönöm szépen. :) Szerintem is ott lesz a hattyú a végén! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Oximoron!

    Természetesen tartsunk össze. :)
    Itt igyekszem mindent megosztani, amit csinálok. :)
    Próbálom magam rávenni a diétára is és a rendszeresebb mozgásra is, meglátjuk, hová jutunk. :)
    No és elérsz emailben is, amelyet a profilomban megtalálsz. :)

    VálaszTörlés
  5. Oximoron!
    Nyiss Te is blogot! Meglátod, jobb lesz úgy!

    Anamaya!
    Mostanában nem nagyon szólsz a fórumhoz! Ennyit tappogsz? :-D

    VálaszTörlés
  6. Úgy gondolom, az embernek tudnia kell magáról, ha valahol nem látják szívesen. Abba a fórumba, az újba nekem nem sok keresnivalóm van, úgyhiszem. Ígyhát napi egyszer-kétszer benézek, olvaslak titeket, majd kilépek.

    VálaszTörlés
  7. Miért ne látnánk szívesen???? Na, ne legyél már butus!

    VálaszTörlés
  8. Szia Anamaya,gratulalok az elhatarozasodhoz,nekem is 20kg folosleg van,de utalom a sportot,majd kitalalok valamit,mar csak azert is mert most volt egy eletmento mutetem ,mar ezert is fogyni kell.Sok sikert kivanok.

    VálaszTörlés
  9. Szia Csillag,

    a 20kg még nem olyan sok, de könnyen lehet belőle több. Egyet megtanultam már az évek alatt, tartósan fogyni csak lassan lehet, egy diétával és sporttal összekötött életmóddal.
    Az, hogy az ember milyen sportot választ habitusának és éppen aznapi kedvének is függvénye lehet. Egy közös van csak: a rendszeresség.
    Vannak lassabb és pörgősebb mozgásformák, vannak erősítő, táncos, aerob, nem aerob mozgások, csak próbálgatni kell, amíg talál egyet az ember, amit kedvel.
    Még tiniként szerettem sportolni, aztán jött egy sérülés, utána évekig nem engedtek sportolni, és végül megutáltam. De amikor otthon újrakezdtem, ráéreztem az ízére, csak addigra már kb 30kg-al volt rajtam több a kelleténél. De nincs ahhoz fogható, amikor érzem, hogy átdolgoztattam a testem. :)

    VálaszTörlés
  10. Zsuzsi,
    lehet, hogy én látom rosszul, de én úgy láttam, ahogy azt már kifejtettem. Márpedig egy fórumon nincs vitáknak helye, ezért nem maradtam. :)

    VálaszTörlés
  11. Ahogy gondolod! Nem akarok erőltetni semmit, ahogy érzed! :-)

    VálaszTörlés
  12. Csillag!
    Neked hajrá! Sajnos vagy nem sajnos, kell a mozgás a fogyáshoz. Én mondjuk inkább mozgok, mint diétázzak, persze mindkettő kellene, de én szeretek enni!

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok!Koszonom a biztatast.Talaltam egy akupressuras konyvet amibe van fogyasra is pontok megjelolve,kiprobalom,mert enni csak azert eszek reggel es este,hogy a gyogyszert ne ehgyomorra egyem meg,nagyon keveset eszem.

    VálaszTörlés
  14. Csillag,
    koplalással, nullkalóriával tönkre teheted a gyomrod, és megereszkedhet a bőröd.

    VálaszTörlés
  15. Draga Anamaya!A nyaron kezdodott,hogy a meleg miatt nem tudtam enni,csak szinte folyadekot,levest,a hus se kellett,mar a csaladom azt mondta ,hogy vegetarianus vagyok, ,mert annyira nem ettem semmit.November 5-en abbahagytam a dohanyzast,es megugyse vagyok ehes,ez nem szandekos koplalas,hanem egyszeruen nem kell az etel.A borom eddig rugalmas volt,mert nincsenek terhessegi csikok rajtam,pedig 5gyereket szultem,habar egy kis hasizom gyakorlat jot tenne a pocakomnak.Sikeres munkat kivanok mindenkinek,aki valtoztatni akar,vagy csak szeretne.

    VálaszTörlés
  16. Az 5 gyerkőchöz gratulálok! :) Szerencsés alkat vagy, a bőrödet illetően. Egyelőre úgy tűnik, hogy bár rajtam marad majd nyoma a sok plusz kg-nak, de nem sok.

    Olyan időszakom nekem is volt, hogy nem ettem, méghozzá nagyon nem ettem, nem tudtam enni, két hét alatt le is fogytam kb 10 kg-ot, de akkor nekem az úgy nem volt jó, mert hiába örültem, hogy mennek le a kg-ok, túl gyors volt nekem, próbáltam odafigyelni, hogy picit kell enni, mármint picit többet.
    A hússal érdekes kapcsolatban állok. Csak eléggé kevés módon eszem meg mostanában, és sokféle módon nem. Aztán vannak olyan napok, amikor húsra semmilyen állapotában nem tudok nézni, és vannak olyanok, amikor mindennap enném.

    Egy dolgot megtanultam az elmúlt években: hallgatok a testemre, ha szénhidrátot kér, akkor azt adok neki, ha fehérjét, akkor azt. Persze ha már úgy érzem, valamiből túl sokat diktál, akkor megvonom tőle. Sok apróságot vettem észre, pl régen simán eltűnt 1 zacskó csipsz egy kaja mellett, vagy film közben. Ma már eléggé ritkán eszem (olajosnak érzem), és most pl 3 napja megkívántam, és bár ettem belőle, még mindig nem fogyott el. Már érzem hol a határ.
    Valahogy ugyanígy szerettem meg a főzelékeket. Eddig sosem ettem meg gyerekkorom óta, most meg rendszeresen van itthon, és mindketten a férjemmel élvezzük az ízét. :)
    Változunk no. :)

    VálaszTörlés
  17. Csillag!
    Ez veszélyes ám! Mindenképpen egyél valamit, leves, főzelék, zöldésg....

    VálaszTörlés

 

Free Blog Counter